05.12.2015 09:45

Ibrahimović is de nieuwe topscorer van PSG

Zlatan Ibrahimović heeft zichzelf vrijdagavond naar een clubrecord geschoten. De Zweedse spits van Paris Saint-Germain scoorde twee keer tegen OGC Nice (1-3 winst) en is daardoor topscorer aller tijden van de club. In 3,5 seizoen in Frankrijk scoorde Ibrahimović maar liefst 87 keer.

De topschutter stond voorafgaande aan de wedstrijd al op gelijke hoogte met Mustapha Dahleb, die sinds de jaren zeventig de topscorerslijst van Paris Saint-Germain aanvoerde. De Algerijn had daar echter tien seizoenen voor nodig, Ibrahimović was drie keer zo snel om hem te evenaren. 

Ibrahimović werd sinds zijn komst naar de Ligue 1 twee keer topscorer, terwijl de Zweed ook in het huidige seizoen bovenaan staat van de topscorerslijst. Ibrahimović loopt momenteel één op één in Frankrijk, met twaalf goals in twaalf competitiewedstrijden.

Het is de vraag of Ibrahimović nog veel doelpunten aan zijn totaal kan toevoegen, aangezien de Zweedse spits, die volgend jaar op het Europees Kampioenschap in Frankrijk staat, over een aflopend contract beschikt bij Paris Saint-Germain. Clubs uit de Premier League trekken al aan hem, een competitie waar de spits nog nooit speelde. Eerder was hij succesvol in de Eredivisie, de Serie A en ondanks relatief weinig wedstrijden, ook de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner