05.12.2015 21:36

FC Utrecht ook met tien langs De Graafschap

Zonder groots te spelen heeft FC Utrecht zaterdag De Graafschap opzij gezet. Na een uur stond FC Utrecht met 0-1 voor toen het met tien man kwam te staan, waarna de verdedigende stellingen met succes werden ingenomen.

De Graafschap begon prima aan de wedstrijd, met in het achterhoofd de eerste winstpartij in de Eredivisie van vorige week. Cas Peters had zijn ploeg al vroeg op 1-0 moeten schieten, toen hij de geblesseerde Timo Letschert makkelijk afschudde. Robbin Ruiter verkleinde zijn doel echter goed, waarna hij met zijn hand de inzet pareerde. FC Utrecht kwam er niet echt aan te pas, kreeg een klein kansje via Bart Ramselaar en zag Sébastien Haller bijna in eigen goal koppen. Na ruim een half uur spelen kwam de ploeg toch op voorsprong. Rico Strieder haalde vanaf twintig meter uit en vond zowaar de linkerkruising voor zijn eerste goal in de Eredivisie: 0-1.

FC Utrecht wilde in de tweede helft meteen al het vertrouwen van De Graafschap wegpoetsen, maar Nacer Barazite liet tot tweemaal toe na om de 0-2 te maken. Eerst faalde hij oog in oog met Jurjus, daarna schoot hij op knappe wijze een boogbal richting de lange hoek tegen de binnenkant van de paal. De Graafschap kwam niet meer in het goede spel en leek zoals wel vaker teveel te hebben gegeven in de eerste helft, maar werd door Mark van der Maarel terug in de wedstrijd geholpen.

De aanvoerder van FC Utrecht kreeg een kwartier voor tijd geel en maakte slechts twee minuten later op domme wijze hands. Scheidsrechter Siemen Mulder was onverbiddelijk en deelde de rode kaart uit. Met tien man besloot FC Utrecht om voor de eigen pot te gaan hangen en daar had De Graafschap erg veel moeite mee. De ploeg is niet gewend om tegen verdedigend ingestelde ploegen te spelen en zelfs met de aanvallende wissels Nathan Kabasele en Erik Quekel lukte het de ploeg niet om nog te scoren.

Hierdoor blijft De Graafschap ook na vijftien wedstrijden hekkensluiter in de Eredivisie. FC Utrecht zet de route richting de subtop voort en neemt bijvoorbeeld afstand van AZ.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner