06.12.2015 09:14

Ajax evenaart productief clubrecord uit 1995

Arkadiusz Milik (l.) zoekt Viktor Fischer op, nadat de Pool tegen sc Heerenveen heeft gescoord dankzij de Deen. (05-12-2015)
Arkadiusz Milik (l.) zoekt Viktor Fischer op, nadat de Pool tegen sc Heerenveen heeft gescoord dankzij de Deen. (05-12-2015)

Door de 5-2 overwinning op sc Heerenveen heeft Ajax een clubrecord geëvenaard. Het lukte de Amsterdammers nog maar één keer eerder om drie thuiswedstrijden op rij vijf of meer keer te scoren. In 1995 lukte dit voor het laatst.

Voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen had Ajax het al gepresteerd om tegen Roda JC (6-0 overwinning) en SC Cambuur (5-1 overwinning) uit te halen. In het seizoen 1994/1995, ook het seizoen waarin Ajax de Champions League won, behaalde Ajax monsteroverwinningen tegen NEC (5-1), Sparta (8-0) en Willem II (7-0). 

Een leuk detail, in de laatste twee grote overwinningen in de reeks uit 1995 scoorde huidig Ajax-trainer Frank de Boer ook drie keer. Het gaat overigens alleen om Eredivisie-wedstrijden, aangezien Ajax dit seizoen in de Europa League tussendoor nog met 0-0 gelijkspeelde tegen Fenerbahçe.

Door de goede resultaten staat Ajax fier bovenaan in de Eredivisie. De ploeg heeft vier punten voorsprong op de nummer twee PSV. Die ploeg won zaterdag nipt van Vitesse, maar kan weer ingehaald worden door Feyenoord, dat zondag nog in actie komt. Ajax heeft veruit het beste doelsaldo in Nederland, met 43 doelpunten voor en slechts negen tegen.

Overigens was het zaterdag sowieso een dag voor records, aangezien PSV door te scoren tegen Vitesse een club- en competitierecord pakte. De Eindhovenaren hebben momenteel in 42 opeenvolgende competitiewedstrijden gescoord, waarmee ze Ajax en FC Twente (41 duels) inhaalden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner