06.12.2015 09:45

De Jong gunt clubman Hendrix zijn doelpunt

V.l.n.r: Luuk de Jong, Jorrit Hendrix, Steven Bergwijn en Jürgen Locadia. Hendrix wordt vooruitgeschoven door aanvoerder De Jong, aangezien de middenvelder in de slotfase de winnende goal maakte tegen Vitesse. (05-12-2015)
V.l.n.r: Luuk de Jong, Jorrit Hendrix, Steven Bergwijn en Jürgen Locadia. Hendrix wordt vooruitgeschoven door aanvoerder De Jong, aangezien de middenvelder in de slotfase de winnende goal maakte tegen Vitesse. (05-12-2015)

Luuk de Jong scoorde voor de verandering eens niet in een Eredivisie-wedstrijd, maar de spits van PSV was wel belangrijk bij de 0-1 tegen Vitesse. Als aanvoerder had hij ook een belangrijke rol om het geloof bij zijn ploeg erin te houden.

"Ik probeerde de spelers de hele tijd op te peppen, 'hij komt nog wel die kans, hij komt nog wel'. En daar moet je ook in blijven geloven", blikte De Jong terug op de wedstrijd met Omroep Brabant. "We zeggen ook altijd tegen elkaar dat we de nul moeten houden. We scoren nu al 42 keer achter elkaar in de Eredivisie dus we weten dat we altijd doelpunten maken. Nu is het dan in de laatste minuut, maar we scoren toch weer."

De Jong leverde de assist voor de 0-1, die in de laatste minuut werd gescoord. "Ik zag Jorrit al vertrekken. Alleen kreeg ik de bal een beetje op heuphoogte, dus moest ik hem op de volley pakken. Maar hij kwam perfect aan bij Jorrit. Voor hem is het natuurlijk helemaal mooi. Dat hij als jongen van de club zo'n belangrijke goal kan maken. Het is hem gegund."

Nu de wedstrijd tegen Vitesse voorbij is gaat het vizier van PSV direct richting de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In de Champions League wacht CSKA Moskou. "Ze hebben al gezien hoe wij spelen in de Champions League. Daar zullen ze denk ik bang voor zijn. Hopelijk kunnen we met de fans erachter ook de laatste thuiswedstrijd winnen. Ik denk niet dat ze het erg vinden als we weer in de laatste minuut de winnende maken."

PSV is bij winst zeker van overwintering in de Champions League, moet bij een gelijkspel hopen dat VfL Wolfsburg van Manchester United wint en is bij een gelijkspel zelfs helemaal klaar in Europa, aangezien CSKA Moskou dan gelijk in punten komt met PSV, maar het onderlinge resultaat met de Russen is in het nadeel van de Eindhovenaren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner