06.12.2015 13:57

NEC mist Kirsten, Nijland start bij PEC Zwolle

NEC-doelman Benjamin Kirsten neemt de tijd en zoekt een vrije medespeler tijdens de derby tegen Vitesse. (29-11-2015)
NEC-doelman Benjamin Kirsten neemt de tijd en zoekt een vrije medespeler tijdens de derby tegen Vitesse. (29-11-2015)

NEC Nijmegen en PEC Zwolle starten vanmiddag niet in de meest ideale opstellingen. De thuisploeg heeft te kampen met de zoveelste blessure voor een doelman, terwijl bij PEC Stef Nijland een basisplaats heeft veroverd.

​NEC miste vorige week al Hannes Þór Halldórsson en Joshua Smits. Daarbovenop is nu de blessure van Benjamin Kirsten gekomen, die een week geleden nog prima keepte in de derby tegen Vitesse. Hierdoor zijn de eerste drie doelmannen out, waardoor de vierde doelman Marco van Duin de plek in het doel inneemt. Verder is Marcel Ritzmaier zijn basisplaats kwijt bij de ploeg van Ernest Faber. Navarone Foor schuift terug naar het middenveld, Joey Sleegers start vandaag in de aanval.

In het Zwolse kamp zien we Stef Nijland weer in de basis. In de 0-2 nederlaag tegen Ajax zagen we Wouter Marinus de plek op het aanvallende middenveld bekleden, vandaag is dat Nijland. Verder zien we de tegen Ajax geblesseerd geraakte Bart van Hintum niet terug in de basis. De man die hem vorige week al verving, Kingsley Ehizibue, staat nu linksback.

De wedstrijd is vanaf 14:30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner