06.12.2015 14:49

PSV's Moreno maakte nog geen overtreding

Daryl van Mieghem (l.) probeert het Héctor Moreno (r.) lastig te maken tijdens PSV - Excelsior. (17-10-2015)
Daryl van Mieghem (l.) probeert het Héctor Moreno (r.) lastig te maken tijdens PSV - Excelsior. (17-10-2015)

Een opvallend statistiek uit Eindhoven: Héctor Moreno maakte dit Eredivisie-seizoen nog geen enkele overtreding, zo meldt statistiekenbureau Opta Sporta. De centrale verdediger van PSV stond verdeeld over tien wedstrijden 899 minuten op het veld.

De Mexicaan heeft bij PSV dus geen overtredingen nodig om zich staande te houden in de Eredivisie. Met Moreno op het veld kreeg de regerend landskampioen in tien wedstrijden tien doelpunten tegen. Drie keer incasseerde PSV met Moreno geen enkele tegengoal.

Moreno kwam deze zomer over van Espanyol en maakte in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zijn debuut. De 27-jarige verdediger vormt samen met Jeffrey Bruma het hart van de verdediging van de Eindhovenaren. Moreno maakte in de Eredivisie dus nog geen enkele overtreding, maar scoorde wel eenmaal.

"Ik denk dat Héctor en ik onszelf als duo erg goed ontwikkelen", zei Bruma tegen Voetbal International over de samenwerking met Moreno. "Met Karim (Rekik, red.) heb ik er ook een jaar over gedaan voordat we een écht blok vormden, en in het tweede jaar werden we kampioen. Met Héctor ben ik nu pas twee, drie maanden een koppel."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner