07.12.2015 10:59

Pereiro is blij: "Cocu is heel goed voor me"

Gastón Pereiro (l.) sluit als nieuweling aan bij het trainingskamp van PSV in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. Phillip Cocu geeft de Zuid-Amerikaan instructies. (16-07-2015)
Gastón Pereiro (l.) sluit als nieuweling aan bij het trainingskamp van PSV in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. Phillip Cocu geeft de Zuid-Amerikaan instructies. (16-07-2015)

Als grote onbekende kwam Gastón Pereiro binnen bij PSV, maar inmiddels is de Uruguayaan niet meer weg te denken aan de rechterkant van de Eindhovenaren. De aanvaller is blij met zijn nog korte periode in Nederland en dankt trainer Phillip Cocu.

"Hij zegt dat ik moet verdedigen, het team helpen, maar ook dat ik moet aanvallen. Hij geeft mij veel vrijheid. Ik ben vrij om overal te zijn, om te spelen en op het doel te schieten. Hij is heel goed voor me", stelt het nieuwste talent in dienst van PSV in gesprek met de NOS. Pereiro kwam afgelopen zomer voor een bedrag van ongeveer zes miljoen euro over van Nacional en speelde inmiddels 22 wedstrijden in het shirt van de Brabanders.

"Ik doe altijd mijn uiterste best als ik op het veld sta. In de competitie, tegen Manchester United of tegen wie dan ook. Ik wil laten zien wat ik kan om een vaste plek te verdienen." Vooralsnog krijgt Pereiro speeltijd, aangezien hij de enige rechtsbuiten met ervaring is in de selectie. Concurrent Luciano Narsingh is namelijk voor een langere periode uitgeschakeld. Pereiro ziet duidelijke verschillen tussen hem en de Nederlander.

"Narsingh is anders, hij is heel snel. Ik ben graag aan de bal, wil assists geven en scoren." Pereiro staat nog tot medio 2020 onder contract in Eindhoven, maar als de Uruguayaan zo blijft spelen, zal hij dat contract hoogstwaarschijnlijk niet uitdienen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner