07.12.2015 13:31

KNVB niet in beroep; Kozakken Boys tegen AZ

Berry Powel (l.) maakt in de tweede helft de 3-2 van Kozakken Boys tegen SV Spakenburg. (04-10-2015)
Berry Powel (l.) maakt in de tweede helft de 3-2 van Kozakken Boys tegen SV Spakenburg. (04-10-2015)

De KNVB gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de burgerrechter, die bepaalde dat Kozakken Boys mag uitkomen in de achtste finale van de KNVB beker. Dat betekent dat de amateurclub uit Werkendam het op 16 december opneemt tegen AZ Alkmaar.

Doordat de KNVB niet in beroep gaat, komt een einde aan een soap die op 28 november begon. Kozakken Boys won het bekerduel met HBS (2-1), maar werd door de KNVB uit het bekertoernooi gehaald. De reden daarvoor was dat Madjer Lukoki als invaller in het veld kwam, maar voorafgaand aan de wedstrijd niet op het wedstrijdformulier stond. In de rust werd zijn naam pas op het wedstrijdformulier toegevoegd.

Omdat Kozakken Boys de straf van de KNVB te zwaar vond, ging het in beroep bij de burgerrechter. Die kwam tot de conclusie dat de sanctie inderdaad te zwaar was en dat de amateurclub ten onrechte uit het bekertoernooi was gehaald.

De KNVB laat maandag weten dat de regelgeving omtrent het niet voorafgaand aan een wedstrijd vermelden van een speler op het wedstrijdformulier spoedig wordt aangescherpt. Het overtreden van deze regel zal in de toekomst leiden tot diskwalificatie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner