07.12.2015 19:01

'Weer drie werknemers solidair met Wim Jonk'

Bij Ajax zijn er na het vertrek van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk, weer drie toonaangevende namen vertrokken bij de Amsterdamse club. Jasper van Leeuwen, Matthias Kohler en Michel Hordijk zijn solidair met Jonk en vertrekken per direct bij Ajax.

Het blijft onrustig in Amsterdam. Hoewel de hoofdmacht aan kop gaat in de Eredivisie blijft het achter de schermen flink rommelen. Nadat Wim Jonk vertrok, werd vorige week vrijdag bekend dat hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind ook per direct zijn taken neer had gelegd. Daar blijft het echter niet bij. Volgens Voetbal International zijn afgelopen weekend ook manager jeugdschouting Jasper van Leeuwen, coördinator methodologie Matthias Kohler en voormalig technisch manager onderbouw Michel Hordijk vertrokken.

Kohler was verantwoordelijk voor de bewaking en ontwikkeling van de speelwijze en de trainingsfilosofie. Die afdeling methodologie werd afgelopen zomer opgericht. Van Leeuwen gaf sinds de zomer van 2013 leiding aan de jeugdscouting, die hij tevens reorganiseerde. Hordijk was bij Ajax als coördinator onderbouw verantwoordelijk voor de sterk toegenomen aandacht voor de technische vaardigheden bij de jeugdelftallen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner