08.12.2015 16:01

Update: Gustafson kan vervroegd met vakantie

De KNVB wil Simon Gustafson flink straffen voor zijn vermeende elleboogstoot in het duel met Heracles Almelo (3-0) winst. De aanklager van het betaald voetbal wil hem een schorsing van vier duels voorleggen.

Van die vier duels is er één voorwaardelijk. Via Twitter laat Koen Adriaanse, persvoorlichter van de KNVB, dat weten. Gustafson deelde tijdens een corner een elleboogstoot uit aan Mark-Jan Fledderus. De speler van Heracles Almelo ging naar de grond, maar scheidsrechter Bas Nijhuis had het incident tijdens het duel niet waargenomen. Na afloop van het duel gaf hij al aan dat Gustafson rood had moeten krijgen. De KNVB startte maandag het onderzoek naar de speler.

Gaat Feyenoord akkoord met de straf dan kan de Zweed alvast zijn winterstop vieren. De Rotterdammers spelen nog drie duels voor de korte break. FC Groningen (uit) en NEC Nijmegen (uit) staan op het Eredivisie-programma. Het speelt op 17 december ook voor de KNVB beker tegen Willem II. Feyenoord heeft nog de kans om in beroep te gaan.

Update: Gustafson kan vervroegd met vakantie [16:01 uur, 8-12-2015]
Voor Simon Gustafson zit het voetbaljaar van 2015 erop. De Zweed is de komende drie duels geschorst en kan dus vervroegd met vakantie.

Gustafson deelde in het duel met Heracles Almelo een elleboogstoot uit aan Mark-Jan Fledderus. De KNVB legde Feyenoord een straf voor van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De Rotterdammers maken via de eigen clubsite bekend dat het deze schorsing accepteert.

Zodoende zal Gustafson de wedstrijden FC Groningen, NEC Nijmegen en Willem II (KNVB beker) missen. Echter is hij op tijd terug voor het topduel na de winterstop. Zondag 17 januari wacht namelijk PSV in de eigen Kuip. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan dan weer over de linkspoot beschikken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner