09.12.2015 14:55

Te Vrede onzeker voor duel met Excelsior

Mitchell te Vrede moet zich al vroeg tijdens het duel sc Heerenveen - PSV geblesseerd laten vervangen. (22-08-2015)
Mitchell te Vrede moet zich al vroeg tijdens het duel sc Heerenveen - PSV geblesseerd laten vervangen. (22-08-2015)

Foppe de Haan kan na de zeperd tegen Ajax (2-5) mogelijk geen beroep doen op Mitchell te Vrede, die in Amsterdam nog voor de enige twee Friese goals zorgde. De spits van sc Heerenveen kampt met liesklachten en is daardoor onzeker voor de wedstrijd tegen Excelsior.

"Het wordt spannend", windt fysiotherapeut Erik ten Voorde er geen doekjes om op de clubwebsite van de Friese formatie. SC Heerenveen staat aankomende vrijdag al tegenover Excelsior, waardoor de wedstrijd mogelijk te vroeg komt voor Te Vrede, die afgelopen zomer overkwam van Feyenoord en momenteel clubtopscorer is met zeven doelpunten

"Mitchell heeft woensdag niet getraind en wordt behandeld. We moeten donderdag weer even kijken hoe hij zich voelt, maar of hij Excelsior haalt is nog maar de vraag." Mocht de aanvalsleider de wedstrijd niet halen, is Henk Veerman de logische vervanger van Te Vrede. Veerman kwam afgelopen winter al naar Friesland, maar moet het sinds de komst van Te Vrede met een stuk minder speelminuten doen. De oud-speler van FC Volendam staat dit seizoen op drie goals in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner