09.12.2015 22:08

PSV verkoopt geen sleutelspelers in de winter

Tijdens het duel tussen PSV en Excelsior is Marcel Brands (l.) in gesprek met Peter Fossen. Fossen is Manager Operations bij PSV. (25-04-2015)
Tijdens het duel tussen PSV en Excelsior is Marcel Brands (l.) in gesprek met Peter Fossen. Fossen is Manager Operations bij PSV. (25-04-2015)

Nu PSV met de huidige selectie de knock-outfase van de Champions League heeft gehaald, wil de PSV koste wat kost een leegstroom in de winterstop tegenhouden. Technisch manager Marcel Brands houdt zijn sterkhouders in Eindhoven.

"Wij hebben een pad ingezet en we denken op de goede weg te zijn. We stralen rust uit, dat is denk ik heel belangrijk voor het beleid dat we voeren", aldus de beleidsbepaler in gesprek met de NOS. "We zullen in de winter geen sleutelspelers gaan verkopen, daar is ook geen financiële noodzaak voor", stelt hij de fans van PSV gerust.

In het elftal lijkt de juiste mengelmoes te bestaan tussen ervaring en jong talent. "Als je rendement wilt halen uit die jonge spelers dan hebben ze een hand nodig die ze kunnen vasthouden. En je hebt ook een aantal spelers nodig met het willen-winnen-temperament", kijkt Brands naar de selectie van PSV.

In dat profiel passen de Mexicanen Hectór Moreno en Andrès Guardado uitstekend. "Dat zijn spelers die erg aanwezig zijn. Ze geven duidelijk signalen af, in de kleedkamer, op trainingen en ook de manier waarop ze wedstrijden benaderen." PSV weet op 14 december wie ze treffen in de achtste finale van de Champions League. Onder andere Real Madrid, Bayern München en FC Barcelona zijn mogelijk de tegenstanders van de Eindhovenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner