11.12.2015 09:32

'NEC laat oog vallen op ervaren Japanner'

NEC Nijmegen gaat zich binnenkort mogelijk versterken met Eiji Kawashima, een 32-jarige doelman uit Japan. De promovendus is door het vertrek van Benjamin Kirsten en de blessures van Hannes Þór Halldórsson en Joshua Smits naarstig op zoek naar een nieuwe keeper.

Kawashima, zeventigvoudig Japans international, heeft een transfervrije status en zou dus meteen kunnen worden aangetrokken door NEC. De goalie stond de afgelopen jaren onder contract bij Standard Luik, waar zijn contract de afgelopen zomer afliep.

Aan ervaring geen gebrek bij Kawashima. De Japanner streek in 2010 in Europa neer en stond twee jaar bij Lierse SK onder contract. Daarna volgden drie seizoenen in dienst bij Standard Luik. De doelman maakte met het Japanse elftal de WK's van Zuid-Afrika (2010) en Brazilië (2014) mee.

Tot NEC een nieuwe doelman heeft gevonden, zal Marco van Duin het doel van de Nijmegenaren verdedigen. Hij stond het afgelopen weekend tegen PEC Zwolle (2-2) ook al onder de lat. De negentienjarige Guy Smit is voorlopig de tweede doelman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner