11.12.2015 17:05

Hondurees international Peralta doorzeefd

De Hondurese international Arnold Peralta is donderdag (plaatselijke tijd) zijn woonplaats La Ceiba doorzeefd met achttien kogels. Onbekenden namen de 26-jarige voormalige middenvelder van het Schotse Glasgow Rangers onder vuur op een parkeerplaats van een winkelcentrum en schoten hem dood.

Het motief is onduidelijk, meldde de Hondurese autoriteiten. Een roofoverval wordt wel uitgesloten, omdat Peralta alle persoonlijke bezittingen nog bij zich had. "We zullen niet rusten voordat we de daders hebben gevonden", liet een woordvoerder van justitie weten. Volgens hem reden "één of twee schutters langs, mogelijk op een motor of in een auto."

De Midden-Amerikaan speelde tussen 2013 en 2015 voor Glasgow Rangers. De Schotse club reageerde geschokt op de dood van Peralta en zal zaterdag een minuut stilte in acht nemen voor de thuiswedstrijd tegen Morton. Hij stond nu onder contract bij de Hondurese topclub CD Olimpia. Met Honduras speelde Peralta in 2012 op de Olympische Spelen; hij miste het WK van 2014 door een blessure.

Honduras staat te boek als een van de gevaarlijkste landen ter wereld met de meeste moorden per hoofd van de bevolking. Vooral jeugdbendes zijn bijzonder gewelddadig.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner