12.12.2015 09:31

Cruyff wil meer techiektraining in Nederland

Bij Ajax heeft Johan Cruyff inmiddels zijn sporen achtergelaten, wat resulteert in speciale techniektrainingen die de voetballers van de club al op jonge leeftijd voordeel op moet leveren. Cruyff wil dit ook graag bij elke Nederlandse club zien, amateur- of profclub.

In een interview met De Telegraaf laat de Nederlandse legende weten dat hij veel functionele techniek uit zijn periode als voetballer/trainer niet meer ziet. "De schaar van Piet Keizer, gevolgd door een voorzet? Ik zie het niemand meer doen. De balbehandeling en het positiespel van Willem van Hanegem? Ik zie het niet meer. De perfecte lange trap van Rinus Israel en Ronald Koeman? Er is niet één centrale verdediger die het nog kan", is Cruyff kritisch op het Nederlandse voetbal.

Cruyff hoopt dan ook dat de KNVB de basistechniek van Nederlandse voetballers gaat aanpakken, met Ricardo Moniz en René Meulensteen in een leidinggevende rol. "Juist deze specialisten heb je nodig om de basistechniek van het totale Nederlandse voetbal te verbeteren. Van Ajax tot een schoolelftal, verplicht ze allemaal om op techniek te trainen."

De eeuwige nummer veertien is inmiddels gestopt met zijn rol als adviseur bij Ajax. Cruyff zag dat zijn plannen niet (goed) werden uitgevoerd door en trok zijn handen af van de club waar hij uitgroeide tot één van de beste voetballers ter wereld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner