12.12.2015 23:10

Futloos PSV stelt Cocu voor een raadsel

Trainer Phillip Cocu kon niet verklaren waarom PSV zaterdag tegen Roda JC pas na een achterstand ging voetballen. "We hadden in de eerste helft een veel te laag baltempo. Iedereen moet scherp zijn om iets te creëren tegen een compacte verdediging.

"De grote vraag is waarom je wel iets extra's kunt brengen als je achter staat. Iets in je oproepen kost schijnbaar heel veel moeite bij een stand van 0-0. Na de tegengoal zag ik een ander PSV. Dat mag niet gebeuren", mopperde Cocu. PSV kwam tegen de gepromoveerde ploeg uit Kerkrade niet verder dan een gelijkspel (1-1) en verspeelde voor de zesde keer in zestien wedstrijden punten.

Dat gebeurt opvallend vaak tegen ploegen met veel minder kwaliteit. Trainer Darije Kalezic van Roda onthulde dat hij juist die wedstrijden vooraf heeft geanalyseerd om aanknopingspunten te vinden voor een goed resultaat tegen PSV. "We wilden ze niet hun favoriete spel laten spelen. De spelers hebben uitstekend hun tactische opdracht uitgevoerd. PSV had daar geen antwoord op", concludeerde de oefenmeester van de Limburgers.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner