13.12.2015 18:38

Heracles vierde na remise tegen Vitesse

Heracles Almelo-aanvaller Ouassama Tannane gaat in duel met tegenstander Kelvin Leerdam van Vitesse (13-12-2015)

Heracles Almelo heeft zondagmiddag zijn vierde plek weten te verdedigen tegen Vitesse. De Arnhemmers hadden met winst deze plek overgenomen, maar kwamen in Almelo niet verder dan een gelijkspel. Het werd 1-1 in Almelo.

Beide ploegen wisten dat aan het einde van de rit één van de twee de trotse beheerder van de vierde plek zou zijn. Heracles had aan een gelijkspel genoeg, terwijl de mannen van Vitesse met een zege in Almelo tenminste een week 'the best of the rest' genoemd mochten worden.

De Heraclieden kenden een betere openingsfase in het vernieuwde Polman Stadion. Ze waren feller en creëerden meer dan Vitesse, dat het hield bij loeren op de counter. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam dan ook van de thuisploeg. Oussama Tannane poogde met een halve volley van 25 meter Eloy Room te verrassen en dat lukte bijna. De keeper kon maar net redden en tikte de bal tegen de paal. Richard Liesveld deelde in de eerste helft tevens vier gele kaarten uit, wat de felheid in het eerste bedrijf kenmerkte. Naast Tannanes poging gebeurde er echter weinig, waardoor de twee teams gingen rusten met 0-0.

De tweede helft bood lang bijzonder weinig. Vitesse kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar benutte dit niet tot het uitspelen van grote kansen. Alsnog kwam Heracles uit een uitbraak op voorsprong. De bal kwam in de 65ste minuut terecht bij Tannane, wiens eerdere fraaie poging nog werd gered via Room en de paal. Nu had de doelman geen antwoord op de fantastische pegel van de aanvaller. Hij legde aan van 25 meter en poeierde hem snoeihard in de hoek, een plotselinge oprisping in de wedstrijd.

Twee minuten na deze openingstreffer kreeg Vitesse alweer een enorme kans om de stand gelijk te trekken. Milot Rashica bracht Valeri Qazaishvili in stelling, die nog maar weinig hoefde te doen om de 1-1 op het bord te zetten. Hij was volledig ongehinderd en doelman Bram Castro lag al op de grond, maar de Georgiër kreeg het voor elkaar de bal over te mikken. Even later lukte het wél voor Vitesse. Qazaishvili maakte zijn fout goed door een mooi steekballetje te geven op Rashica, die hard en hoog in het doel schoot. Hiermee kwam de stand alsnog op 1-1.

In de slotfase was het vooral Heracles dat nog op zoek ging naar de overwinning, met een grote kans voor Mike te Wierik in de slotfase. Deze ging er niet in, waardoor het bleef bij 1-1 in Almelo, een eindstand waar beide ploegen vermoedelijk wel vrede mee hebben. Heracles blijft door de remise op de vierde plek staan in de Eredivisie. Vitesse had daar kunnen staan met een driepunter, maar moet nu genoegen nemen met plek zes.

Door: Nino Vermeulen