13.12.2015 17:54

Van Bronckhorst: "Rood bracht strijdlust"

Feyenoord ging zondag in Groningen voor drie punten, maar trainer Giovanni van Bronckhorst was achteraf blij met één puntje. "Het had zomaar mis kunnen gaan", erkende Van Bronckhorst na het gelijkspel met FC Groningen in de Euroborg (1-1). "De eerste helft zaten we totaal niet in de wedstrijd. Pas vanaf de vijftigste minuut heb ik het Feyenoord gezien dat ik wil zien."

Opvallend genoeg kwam de Rotterdamse ploeg pas los toen het was gereduceerd tot een tiental, nadat Jan-Arie van der Heijden met rood van het veld was gestuurd. "Wij hadden dat blijkbaar nodig om de strijdlust weer in de ploeg te krijgen", concludeerde Van Bronckhorst. "Vanaf dat moment hebben we er alles aan gedaan om de wedstrijd positief te eindigen. We hadden zelfs nog een heel grote kans op de 1-2. Al met al mogen we tevreden zijn met een punt, we lopen een punt in op Ajax."

Aanvoerder Dirk Kuijt denkt juist dat Feyenoord had gewonnen als het met elf man was blijven staan. "We verliezen hier twee punten, maar ik ben wel trots op de manier waarop we geknokt hebben."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner