13.12.2015 19:39

Ten Hag spreekt van "perfecte overwinning"

Eric Ten Hag was uiteraard blij met de overwinning van FC Utrecht op Ajax. De Utrechters wonnen in eigen huis knap met 1-0. Yassin Ayoub scoorde pas in de 87ste minuut, precies zoals Ten Hag hoopte.

"Het is het beste om zo laat mogelijk in de wedstrijd pas te scoren. Dit is dus perfect en proeft extra zoet", zegt hij na afloop tegen FOX Sports die eerder liet weten dat zijn ploeg op basis van tactiek hebben gewonnen. "We hielden ons goed aan het speelplan."

Ondanks de overwinning was Ten Hag niet helemaal tevreden over het veldspel van zijn ploeg. "In de counter heb ik zeker mogelijkheden gezien", aldus de trainer. "Maar dat we hier niet van konden profiteren, is ook de verdienste van Ajax. Zij geven veel tegendruk en daar konden wij maar moeilijk mee omgaan."

Utrecht won dus met 1-0, maar Ten Hag vond dat eigenlijk een geflatteerde zege. "Ik kan hier wel gaan staan bluffen, maar dit was een echte 0-0-wedstrijd. Het was redelijk in evenwicht", zo is zijn conclusie. "Wij hebben heel weinig weggegeven, waardoor Ajax niet gevaarlijk kon worden en zelf ook niet heel veel gecreëerd. Maar het blijft een mooie overwinning, ik moet de jongens een compliment geven voor deze prestatie. We gaan dit wel even vieren. Maar niet te veel, woensdag hebben we namelijk alweer een wedstrijd in het bekertoernooi."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner