13.12.2015 20:12

El Ahmadi: "Zoiets is lastig te verklaren"

Karim El Ahmadi zag dat Feyenoord een zwakke eerste helft speelde tegen FC Groningen en mede daardoor denkt hij dat een gelijkspel (1-1) een goede uitslag is voor de Rotterdammers.

"Als je in een lastige uitwedstrijd bijna een helft lang met een man minder speelt, mag je misschien niet ontevreden zijn met een punt", aldus El Ahmadi op Feyenoord.nl. De Marokkaanse speler gaat op zoek naar een reden voor de zwakke eerste helft.

El Ahmadi denkt dat de druk wellicht te groot was. Ajax morste punten door met 1-0 te verliezen van FC Utrecht. Feyenoord kon dus goede zaken doen. "Daardoor wisten we dat we vandaag (zondag, red.) een grote stap konden zetten richting de koppositie. Dan is het zaak om er vanaf de eerste minuut op te klappen, maar we speelden juist een moeizame eerste helft. Zoiets is lastig te verklaren."

Pas na de rode kaart van Jan-Arie van der Heijden werd het spel van Feyenoord beter. "Vanaf dat moment heeft de ploeg karakter getoond. De winnaarsmentaliteit kwam boven in de ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner