13.12.2015 21:59

Vermeer is kritisch op zijn ploeggenoten

Dirk Kuyt heeft de 1-1 gemaakt tegen FC Groningen en redt daarmee een punt voor Feyenoord. Na het duel zoekt hij Eljero Elia en Kenneth Vermeer op. (13-12-2015)
Dirk Kuyt heeft de 1-1 gemaakt tegen FC Groningen en redt daarmee een punt voor Feyenoord. Na het duel zoekt hij Eljero Elia en Kenneth Vermeer op. (13-12-2015)

Kenneth Vermeer begrijpt weinig van de instelling van zijn ploeggenoten. De doelman zag dat Feyenoord een slechte eerste helft speelde tegen FC Groningen en dat terwijl het hele goede zaken kon doen.

Het had namelijk gehoord dat PSV en Ajax allebei punten hebben verloren. Vermeer had dus op een gemotiveerd Feyenoord gerekend. "Je weet dat de concurrentie punten heeft laten liggen. Dan verwacht je scherper te beginnen, maar dat was niet het geval", zegt Vermeer tegen RTV Rijnmond. "Ik denk dat het puur de instelling in de eerste fase is. Iedereen wil wel, maar pas als het echt moet gebeurt het ook."

Pas na de rode kaart van Jan-Arie van der Heijden kwam Feyenoord pas los. "Vanaf dat moment is er strijd en bezieling. Alles zat erin. Iedereen werkte keihard voor elkaar. We deden er alles aan om dat puntje over de streep te trekken", aldus Vermeer. "Die rode kaart valt veel te snel na de goal. Dan weet je dat het lastig wordt, maar ook dat je altijd nog wel een kansje krijgt."

Uiteindelijk kan Vermeer leven met een gelijkspel. "We hadden nog kunnen winnen, maar Tonny (Vilhena, red.) maakte hem niet. Achteraf gezien mogen we, met de rode kaart, dan tevreden zijn met een punt. We lopen in op de concurrentie en verliezen niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner