14.12.2015 10:04

Veltman ziet verbeterpunt: "Dat moet anders"

Ajax heeft in de eerste seizoenshelft nog geen één grote wedstrijd weten te winnen. Joël Veltman trekt die conclusie ook en hoopt dat dat na de winterstop anders is.

De Amsterdamse verdediger ziet dat Ajax verloor voor de KNVB beker tegen Feyenoord. In de competitie speelde het gelijk tegen de Rotterdammers, terwijl het verloor van PSV. In de Europa League wist het ook niet te winnen van bijvoorbeeld Fenerbahçe. "Er wordt vaak gezegd dat we de grote wedstrijden niet winnen. Dat moet na de winterstop anders", aldus Veltman tegen Nu.nl. 

Ajax speelt volgende week tegen De Graafschap en bij een overwinning is het herbmeister. Toch is Veltman niet tevreden. "Dat komt doordat we het in de Europa League niet goed gedaan hebben en er in beker ook uit liggen. In twee competities is het al voorbij en dus moeten we de derde wel pakken: het kampioenschap", aldus de rechtspoot. "En dat kan met deze selectie. De titel zal ook een hoop verzachten, al moet Ajax natuurlijk altijd kampioen worden."

Tegen FC Utrecht werd er echter puntverlies geleden. De Amsterdammers verloren met 1-0 door een late treffer van Yassin Ayoub. Ajax speelde zelf niet erg sterk. "Als ik zeg dat we één kans hebben gehad, dan overdrijf ik misschien wel. Meer dan 0-0 zat er dus niet in. Het was ook geen ouderwetse Utrecht-Ajax, qua spel niet en qua kansen niet. Maar daarom is het wel zuur dat we op het laatst toch nog een doelpunt tegen kregen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner