14.12.2015 11:01

Grote verbazing bij PSV: "Wat doet hij nou"

Jeffrey Bruma (l.) en Gibril Sankoh hebben ruzie met elkaar. Tom van Hyfte en Arjan Swinkels schieten Sankoh te hulp. (12-12-2015)
Jeffrey Bruma (l.) en Gibril Sankoh hebben ruzie met elkaar. Tom van Hyfte en Arjan Swinkels schieten Sankoh te hulp. (12-12-2015)

Jeffrey Bruma en Jorrit Hendrix zijn nog steeds verbaasd dat de 0-1 van Roda JC Kerkrade op zaterdagavond werd goedgekeurd door de scheidsrechter. Het tweetal snapt niet wat de assistent-scheidsrechter dacht.

De assistent van Eric Braamhaar zag dat Tom van Hyfte een hakje gaf op Edwin Gyasi, maar zag niet dat hij anderhalve meter buitenspel stond. Vervolgens scoorde Joshua Brenet een eigen goal. De verbazing bij PSV was groot. "Ik dacht: 'wat doet hij nou?' De assistent-scheidsrechter weet zelf ook wel dat hij fout zat", aldus Hendrix tegen De Telegraaf.

Ook Jeffrey Bruma baalde als een stekker. "Het was misschien nog wel het ergste van de avond, dat we zo’n goal tegen krijgen", aldus de verdediger die zag dat Davy Pröpper nog wel gelijk maakte. "Als het net aan buitenspel is, kan ik het begrijpen dat je het niet ziet, maar dit was anderhalve meter. Iedereen zag het en wachtte op het fluitsignaal, maar dat kwam niet. Ik ben nog naar de assistent toegegaan. Hij zei tegen mij ’ik denk dat het geen buitenspel was’. Als je op zo’n manier reageert, dan zegt dat al genoeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner