14.12.2015 11:21

Van der Heijden gefileerd: "Kan niet rennen"

Willem van Hanegem is keihard in zijn oordeel over Feyenoord. Het clubicoon zag de Rotterdammers met 1-1 gelijk spelen tegen FC Groningen en begrijpt daar helemaal niks van. Vooral Jan-Arie van der Heijden krijgt er van langs.

De Kromme schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat hij niet snapt dat Feyenoord zo slap aan het duel begon. "Als je toch de concurrenten punten ziet verspelen en je kan naast Ajax bovenaan komen te staan, dan laat je zo'n mooie kans toch niet schieten?", doelt hij op het puntverlies van zowel Ajax als PSV. "Ik begrijp daar helemaal niets van. Feyenoord was tegen FC Groningen als los zand. En dat had niets met de tegenstander te maken, die was ook niet geweldig. Toen Groningen met elf tegen tien kwam te staan, wisten ze daar geen raad mee en had Feyenoord zelfs nog kunnen winnen."

Van der Heijden kreeg in de 52ste minuut een rode kaart, omdat hij Jesper Drost neerhaalde. Van Hanegem is niet erg positief over de verdediger. "Feyenoord had de pech dat Van der Heijden moest meedoen. Ik heb al vaker geschreven dat ik hem veel te traag vind. Hij kan niet lopen. Dat hij rood kreeg, vond ik wel te zwaar gestraft. Ik weet dat dat tegenwoordig de regel is. Wat mij betreft moet dat ook worden veranderd. Geef je iemand een doodschop, ja, dan verdien je niet beter, maar nu pak je een speler alleen bij de schouder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner