14.12.2015 15:17

Marsman niet akkoord met schorsing

FC Twente-doelman Nick Marsman (#1) krijgt rood van scheidsrechter Ed Janssen tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)
FC Twente-doelman Nick Marsman (#1) krijgt rood van scheidsrechter Ed Janssen tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)

FC Twente-doelman Nick Marsman gaat niet akkoord met de schorsing die de KNVB hem wil opleggen. De sluitpost van FC Twente werd zaterdagavond na een klein half uur uit het veld gestuurd na een overtreding op Nathan Kabasele.

De KNVB wilde Marsman wegens die rode kaart voor één duel schorsen, maar daar gaat de goalie van FC Twente niet mee akkoord. Het feit dat de rode kaart van Marsman niet werd geseponeerd door de KNVB is enigszins opvallend. Scheidsrechter Ed Janssen verklaarde na afloop van het competitieduel FC Twente - De Graafschap (2-1) dat hij Marsman niet van het veld had moeten sturen.

Toch besloot de KNVB om Marsman een schikkingsvoorstel te sturen. Een schorsing zou erg vervelend zijn voor Marsman. De doelman had net zijn basisplaats bij FC Twente weer terug. Marsman werd na vier competitieduels onder de lat vervangen door de jonge sluitpost Joël Drommel. Tegen Excelsior (1-1) mocht hij weer starten en ook tegen De Graafschap had hij een basisplaats. Mocht Marsman daadwerkelijk geschorst worden, dan mist hij in ieder geval het laatste duel voor de winterstop met Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner