14.12.2015 20:49

Jans over talent: "Hij klopt aan de deur"

De talentvolle Kingsley Ehizibue aan de bal voor PEC Zwolle tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (06-12-2015)
De talentvolle Kingsley Ehizibue aan de bal voor PEC Zwolle tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (06-12-2015)

Ron Jans is zeer tevreden over de ontwikkeling die de twintigjarige Kingsley Ehibizue op dit moment doormaakt bij PEC Zwolle. De oefenmeester zag de jongeling afgelopen weekend tot scoren komen tijdens het met 2-1 gewonnen duel met AZ.

"Kingsley traint al tweeënhalf  jaar mee bij onze selectie", vertelt de keuzeheer aan Voetbal International over het Duits talent. "En die tijd heeft hij ook nodig gehad. Vorig jaar had ik het idee dat hij stilstond, of zelfs een beetje achteruit leek te gaan. Maar de laatste tijd is hij erg goed bezig."

"Kingsley is fysiek sterk, lang, snel en wil heel erg graag", vervolgt Jans zijn lofzang. "Eerder had hij het altijd moeilijk in het laatste kwartier van een wedstrijd, dan zat hij er doorheen. Maar ook op dat vlak is hij echt aan het groeien. In de kleine ruimte kan hij nog wel in de problemen komen. Maar zoals hij op dit moment speelt, hebben een aantal jongens er een echte concurrent bij. Sterker nog: als hij zo doorgaat, moet iemand anders hem eerst nog maar uit basis zien te spelen."

Van een doorbraak wil Jans nog niet spreken. "Maar Kingsley klopt op de deur, dat is duidelijk. En dat is toch wel iets om heel trots op te zijn, want zo vaak komen er bij PEC Zwolle geen jongens uit de eigen jeugd door."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner