15.12.2015 10:15

Tuchtcommissie stuurt Marsman op vakantie

FC Twente-doelman Nick Marsman moet het veld met rood verlaten tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)
FC Twente-doelman Nick Marsman moet het veld met rood verlaten tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)

FC Twente moet doelman Nick Marsman één duel missen. De Enschedese club was niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die de doelman één duel wilde uitsluiten vanwege zijn rode kaart zaterdag in het duel met De Graafschap.

De tuchtcommissie behandelde de zaak maandagavond en liet dinsdag weten de schorsing terecht te vinden. Marsman mist daardoor het competitieduel van vrijdag in GelreDome met Vitesse. Marsman was door scheidsrechter Ed Janssen uit het veld gestuurd vanwege het onderuit halen van Nathan Kabasele. De Graafschap kreeg tevens een strafschop, die de 0-1 opleverde. Met tien man won FC Twente het duel toch met 2-1.

De schorsing van Marsman is enigszins opmerkelijk, aangezien scheidsrechter Janssen na afloop liet doorschemeren dat hij Marsman niet van het veld had moeten sturen. De tuchtcommissie was het echter niet eens met de leidsman en besloot Marsman alsnog voor één duel te schorsen. Marsman verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats bij FC Twente en stond tegen De Graafschap voor de tweede keer op rij weer in de basis. De tuchtcommissie stuurt Marsman nu op vakantie, want FC Twente speelt nog maar één duel voor de winterstop.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner