15.12.2015 11:16

Oud-Twentenaar wil topscorer worden

Patrick Gerritsen heeft de bal tijdens het competitieduel Excelsior '31 - Capelle. (15-03-2014)
Patrick Gerritsen heeft de bal tijdens het competitieduel Excelsior '31 - Capelle. (15-03-2014)

Patrick Gerritsen (Excelsior '31) is momenteel topscorer in het bekertoernooi en wil dat graag blijven. De aanvaller werd in het verleden gezien als een groot talent bij FC Twente. Blessureleed gooide echter roet in het eten waardoor hij via Go Ahead Eagles in het amateurvoetbal terecht kwam.

Gerritsen scoorde vier keer in de eerste ronde tegen vv SCM (10-2 overwinning) en was tijdens de vorige ronde tegen Excelsior (4-3 overwinning) ook eenmaal trefzeker. "Degenen die kort onder mij staan zijn allemaal uitgeschakeld", aldus Gerritsen in gesprek met De Telegraaf. Dinsdagavond neemt Excelsior '31 het in de beker op tegen FC Den Bosch. "Als ik er nog één of twee bij kan maken hou ik die titel misschien vast, maar dat is vooral leuk voor de statistieken en om een keer positief in het nieuws te komen natuurlijk."

Zoals gezegd kende Gerritsen in het verleden veel blessureleed, maar de aanvaller is nu bijna een jaar blessurevrij. "Nog twee maanden volhouden en dan ben ik voor het eerst sinds mijn achttiende een jaar achtereen fit", vervolgt de aanvaller. "Daarvoor train ik nu iets minder en luister ik verder goed naar mijn lichaam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner