15.12.2015 22:17

Tienkoppig FC Den Bosch naar kwartfinale

FC Den Bosch viert feest nadat de ploeg uit de Jupiler League met 1-3 heeft gewonnen van hoofdklasser Excelsior'31 in de achtste finale van de KNVB-beker. (15-12-2015)

Na HHC Hardenberg heeft ook FC Den Bosch zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Makkelijk ging het zeker niet voor de Jupiler League-ploeg, want Excelsior’31 hield Den Bosch lang op 1-1. Bij FC Den Bosch kreeg Kees Heemskerk rood.

Den Bosch kwam na tien minuten spelen al op voorsprong toen Vykintas Slivka de bezoekers op een 0-1 voorsprong bracht na een goede voorzet van Furhgill Zeldenrust. Na de voorsprong ging het echter helemaal mis, toen zes minuten later FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Hoofdklasser Excelsior’31 rook bloed en kwam dan ook een kleine tien minuten voor rust op gelijke hoogte toen Vosskuhlerr de 1-1 tegen de touwen kopte. Zeldenrust, in de eerste helft aangever bij de 0-1, schoot in de tweede helft een penalty onberispelijk binnen en bracht FC Den Bosch aan de leiding. Een kwartier voor tijd maakte Tim Hofstede aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 1-3.