16.12.2015 09:31

TvdW: Blauw-wit met een tintje rood

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 16 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Het was niet het weekend van de uitschieters. Gemiddeld werd er zo’n 2,5 doelpunt per wedstrijd gemaakt, terwijl voorgaande weken diverse clubs boven dat gemiddelde scoorden. Wel was het een weekend van het puntenverlies van de traditionele top drie. Daarom is het ook niet raar dat er slechts één speler van die top drie terug komt in het Team van de Week.

Die ene speler is Kenneth Vermeer. Feyenoord had het in de uitwedstrijd bij FC Groningen lastig, vooral toen Feyenoord met tien man kwam te staan door de rode kaart van Jan-Arie van der Heijden. Toch wist Kenneth Vermeer één puntje mee terug te nemen naar Rotterdam, mede door zijn goede reddingen. Slechts één keer moest de goalie een bal uit het netje halen en dat was de bal die FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw binnenschoot. De aanvoerder van FC Groningen zien we door zijn goede optreden daarom ook terug in dit elftal.

Een andere ploeg uit het hoge noorden deed het ook goed. SC Heerenveen won op vrijdagavond tijdens de openingswedstrijd van de zestiende speelronde met 2-1 van Excelsior. Maar liefst vier spelers van Heerenveen keren terug in het Team van de Week. Kenneth Otigba opende de score tegen Excelsior en krijgt voor zijn optreden een 7. Naast hem staat Jerry St. Juste, die voor zijn optreden een 6.75 scoorde. Behalve de twee verdedigers krijgen ook Morten Thorsby en, doelpuntenmaker van de 2-0, Sam Larsson een plekje in dit elftal.

Het geplaagde FC Twente won eindelijk weer eens een wedstrijd en dat kwam doordat Hakim Ziyech vlak voor tijd de winnende tegen de touwen schoot tegen De Graafschap. De spelmaker kreeg een rapportcijfer van 6.88. Hetzelfde cijfer als Yassin Ayoub toegewezen kreeg. Ook hij zorgde met een winnende treffer voor een feestje bij zijn club. In de kraker tegen Ajax was hij de maker van de enige treffer van de wedstrijd en zorgde hij er persoonlijk voor dat Ajax voor de zoveelste keer niet wist te winnen bij FC Utrecht.

PEC Zwolle wist vier keer op rij niet te winnen in een thuiswedstrijd, maar afgelopen zondag lukte het wel. Tegen AZ werd er met 2-1 gewonnen. Kingsley Ehibizue was een van de doelpuntenmakers en bekroont zijn optreden met een plekje in het Team van de Week. Hetzelfde geldt voor Ouassim Bouy, die met een prachtige assist op Queensy Menig ook belangrijk was bij de overwinning op de Alkmaarders. Toch kunnen bovenstaande spelers niet tippen aan Bartholomew Ogbeche. De spits van SC Cambuur scoorde twee keer tegen NEC in de wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen. Ogbeche is met een 7.63 de beste speler van speelronde 16 van de Eredivisie.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner