16.12.2015 10:07

Rienstra eist overwinning tegen amateurs

Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)
Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)

AZ speelt woensdag tegen Topklasser Kozakken Boys voor de KNVB beker. De amateurs zijn in vorm, bezetten de eerste plek in de competitie en dus kunnen de Alkmaarders de borst nat maken, al gaf Ben Rienstra tegenover Voetbal.com zelfverzekerd aan dat hij denkt dat AZ wint.

"We moeten gewoon winnen, daar zijn geen excuses voor. Wij spelen Eredvisie en zij zijn amateurs", aldus de middenvelder die verwacht dat zijn team relatief eenvoudig doorgaat naar de volgende ronde. "Het verlies tegen PEC Zwolle was zuur, maar de koppen moeten weer bij elkaar. We gaan vol gas geven woensdag zodat we naar de volgende ronde gaan."

Rienstra is er wel van bewust dat Kozakken Boys niets te verliezen heeft en er waarschijnlijk alles aan gaat doen om het de Alkmaarders zo lastig mogelijk te maken. "Ze zullen gebrand zijn om een mooi resultaat te halen. Wij zullen dus ook heel geconcentreerd moeten zijn en vanaf het begin de scherpte oppakken."

John van den Brom mag dus hopen dat AZ zich kan motiveren voor een confrontatie tegen de amateurs in het overvolle programma. Binnen een week speelt AZ namelijk zijn derde wedstrijd. Afgelopen donderdag ging het voor de Europa League op bezoek bij Athletic Bilbao en zondag waren de Alkmaarders te gast in Zwolle. De overgang is dus groot, van een Europees duel naar een bekerconfrontatie op de amateurvelden. Zo vlak voor de winterstop kan dat het grootste gevaar worden voor AZ.

Toch verwacht Rienstra dat zijn ploeg professioneel genoeg is om geconcentreerd en als collectief aan het duel te beginnen. "We zullen wel moeten, want als je niet als een team speelt, dan heb je het tegen iedereen lastig. Dat bleek dus ook tegen PEC Zwolle bijvoorbeeld", besluit de middenvelder.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner