16.12.2015 15:46

Pereiro geniet: "Ik leef mijn droom"

Gastoón Pereiro dribbelt op met de bal en gaat richting doel. CSKA-verdediger Bebars Natcho (r.) kijkt toe en is te laat (08-12-2015)
Gastoón Pereiro dribbelt op met de bal en gaat richting doel. CSKA-verdediger Bebars Natcho (r.) kijkt toe en is te laat (08-12-2015)

Gastón Pereiro geniet bij PSV. De Uruguayaan begint langzamerhand zijn draai te vinden in Eindhoven en begint ook steeds vaker belangrijk te worden op het veld voor de Eindhovenaren.

"Ik leef mijn droom", aldus Pereiro tegenover Voetbal International. "Al vanaf het begin voel ik me welkom bij PSV en in Eindhoven, ik hou van de rust hier. In Uruguay speelde ik voor Nacional. Als ik in Montevideo over straat loop, is de kans groot dat ik door fans van aartsrivaal Peñarol word uitgescholden of belaagd. Hier gebeurt dat niet, de mensen zijn veel relaxter. Heel fijn."

Pereiro heeft een ontzettende winnaarsmentaliteit. "Ik wilde altijd al winnen. Met alles. Of het nou op school was, met kaarten of met knikkeren: ik wil de beste zijn. Dat zit gewoon in me", aldus Pereiro, die het vroeger niet altijd makkelijk had. "Ik ging 's ochtends naar school, daar at ik dan snel een hamburger, en ging ik door naar de training. Als de bussen niet reden, moest ik na de training naar huis lopen. Weer of geen weer. Eenmaal thuis had ik geen tijd voor mijn vrienden, het was eten en naar bed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner