16.12.2015 17:37

Vervroegde winterstop voor Van den Berg

Joey van den Berg moet vertrekken tijdens het duel Roda JC - sc Heerenveen in de achtste finales van de KNVB-beker. Kevin Blom geeft rood. (15-12-2015)
Joey van den Berg moet vertrekken tijdens het duel Roda JC - sc Heerenveen in de achtste finales van de KNVB-beker. Kevin Blom geeft rood. (15-12-2015)

Joey van den Berg heeft zijn laatste officiële wedstrijd van het kalenderjaar gespeeld. De aanvoerder van sc Heerenveen ontving woensdagavond een rode kaart in het bekerduel met Roda JC Kerkrade en is daarom geschorst voor de volgende wedstrijd.

De aanklager van de KNVB heeft Van den Berg een schikkingsvoorstel van één wedstrijd gedaan. Heerenveen is niet in beroep gegaan tegen de straf, waardoor de aanvoerder het thuisduel met ADO Den Haag zal missen.

Van den Berg ontving woensdagavond de rode kaart na 25 minuten spelen. De captain haalde in het strafschopgebied Tom Van Hyfte neer, waarna scheidsrechter Kevin Blom besloot om Van den Berg van het veld te sturen. Met een man minder op het veld ging Heerenveen in Limburg met 3-1 onderuit.

De verdediger annex middenvelder vond de dubbele straf (rood en strafschop) onrechtvaardig. "De spelregels zijn ouderwets, die moeten aangepast worden. Het gaat om het ontnemen van een scoringskans, maar op het moment dat je een penalty geeft, heb je weer een scoringskans", aldus Van den Berg voor de camera van FOX Sports. "Kijk, als ik hem een doodschop geef is het rood. Maar dit is een penalty en geel. Maar goed, hij (Kevin Blom, red.) zal wel teruggeroepen worden door Zeist als hij geen rood geeft."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner