16.12.2015 20:16

FC Utrecht simpel langs mak Achilles'29: 0-5

Sébastien Haller (r.) heeft weinig tijd nodig om zijn eerste goal te maken in het bekerduel Achilles '29 - FC Utrecht. Na vijf minuten spelen vindt de Franse spits het net al. (16-12-2015)

Op simpele wijze heeft FC Utrecht de kwartfinale van de KNVB beker bereikt. De ploeg zette woensdag een paar keer aan, maar dat was ruim voldoende om Achilles'29 op de knieën te dwingen. Het werd 0-5 in Groesbeek.

Het krachtsverschil werd al heel snel duidelijk op sportpark de Heikant. FC Utrecht had nog geen tien minuten nodig om op een riante voorsprong te komen. Na vijf minuten werd Sébastien Haller volledig vrijgelaten na een corner van Yassin Ayoub, drie minuten later rondde Nacer Barazite een mooie solo van Kristoffer Peterson op een even zo mooie wijze af met de hak: 0-2. Achilles’29 stelde er bijzonder weinig tegenover, maar kreeg via Brian Boogers een prima kans. De aanvaller van de thuisploeg kreeg net zoveel vrijheid als Haller in de zestien, maar de nummer negen van de formatie uit de Jupiler League kopte naast.

Ook in de tweede helft ging het weer heel snel mis voor de thuisploeg. Haller mocht op simpele wijze zijn hattrick maken. Eerst stapte Mehmet Dingil verkeerd in na een diepe bal, waardoor de Fransman vrij voor Leon ter Wielen kwam. Oog in oog met de goalie faalde de spits niet. Vervolgens had Haller een prima loopactie in huis, waarna Peterson na schitterend combinatiewerk met Barazite zijn tweede assist van de avond gaf. Achilles’29 brak definitief en liet het helemaal lopen. Hier profiteerde Patrick Joosten van, die na een verrukkelijke pass van Sofyan Amrabat zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Utrecht maakte.

Achilles’29 had na de 0-5 het geluk dat FC Utrecht het wel best vond. Haller en Barazite waren al naar de kant gehaald, waardoor de defensie van de thuisploeg eindelijk weer wat lucht kreeg. Na de ruime nederlaag kan Achilles’29 zich volledig richten op de Jupiler League, terwijl FC Utrecht zich mag melden in de kwartfinale. De wedstrijden in deze ronde worden na de winterstop afgewerkt op 2, 3 en 4 februari.

Door: Jos Boesveld