17.12.2015 14:27

De Nooijer: "Heb ik nog nooit meegemaakt..."

Curuçao en Suriname spelen een oefenduel in Almere. Jeremy de Nooijer (l.) schermt hier de bal af van Milano Koenders (r.). (21-05-2015)
Curuçao en Suriname spelen een oefenduel in Almere. Jeremy de Nooijer (l.) schermt hier de bal af van Milano Koenders (r.). (21-05-2015)

Jeremy de Nooijer maakte dit weekend wel iets heel bijzonders mee. Als speler van Levski Sofia zag hij dat de tegenstander PFC Litex Lovech van het veld afliep na een beslissing van de arbiter.

De oud-speler van Sparta Rotterdam zat zelf op de tribune, omdat hij geschorst was. Tegenover Voetbal International vertelt hij wat er gebeurde. "Vlak voor rust veroorzaakte die ploeg een strafschop", aldus de middenvelder. "Een van hun spelers (Rafael Pérez, red.) grijpt onze nummer 10, Miguel Bedoya, bij de keel. Terwijl iedereen protesteerde, haalde iemand van Litex alle spelers van het veld. Bleek de president te zijn. De spelers kwamen niet terug. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt…"

De Bulgaarse bond besloot woensdag als straf om Litex uit de competitie te halen. De regerend kampioen Ludogorets is 'not amused' over het besluit van de Bulgaarse bond. Zij vinden dat Levski een voortrekkersrol krijgt. "Ik kan alleen oordelen over de wedstrijd van zaterdag. Die tweede rode kaart was volkomen terecht, iedereen moet de beelden maar bekijken… En wij hebben juist nadeel van de schorsing van Litex", legt De Nooijer uit. "Ludogorets had in drie onderlinge duels maar twee punten gepakt, wij sowieso vier. Als die punten wegvallen, loopt Ludogorets van ons weg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner