18.12.2015 10:16

Oosterwijk is basisplek kwijt bij FC Twente

Jari Oosterwijk (r.) en Sander Fischer reageren op een lange bal van achteruit tijdens Excelsior - FC Twente. (05-12-2015)
Jari Oosterwijk (r.) en Sander Fischer reageren op een lange bal van achteruit tijdens Excelsior - FC Twente. (05-12-2015)

Niet Jari Oosterwijk, maar Michael Olaitan zal vrijdagavond in de punt van de aanval staan bij FC Twente. De Tukkers nemen het in de GelreDome op tegen Vitesse, dat tien plekken hoger op de ranglijst staat.

Oosterwijk was de laatste maanden René Hake's eerste keus als spits, maar maakte geen verpletterende indruk. De twintigjarige aanvaller was in negen basisplaatsen goed voor twee doelpunten. Olaitan wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

"We kiezen voor de speler waarmee we Vitesse het beste denken te bestrijden en dat is in dit geval Michael", verklaart Hake waarom de keuze op de huurling van Olympiakos is gevallen. De opvolger van Alfred Schreuder zegt in gesprek met Tubantia dat de Nigeriaan beweeglijker is en meer diepgang in zijn spel heeft dan Oosterwijk.

Ook Felipe Gutiérrez zal starten bij FC Twente. Evenals Joël Drommel, die de geschorste Nick Marsman vervangt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner