18.12.2015 21:29

Arnhem lacht met financiële situatie Twente

De fans van Vitesse hebben tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de financiële situatie van FC Twente pijnlijk aangestipt. Tijdens de wedstrijd Vitesse - FC Twente ontrolden de supporters in de GelreDome een spandoek met daarop de tekst: "Na Joop en Aldo is rood het saldo." Ook de leus "Geen cente?? T went he?!", was een leuke vondst op de tribune.

De fans verwijzen daarbij naar beleidsbepalers Joop Munsterman en Aldo van der Laan, die onder andere verantwoordelijk waren voor de illegale afspraken met investeringsmaatschappij Doyen Sports. De contracten met de groep lekten uit en toen bleek dat de KNVB en zelfs FC Twente zelf niet volledig op de hoogte waren van sommige afspraken.

Zo werd er een deadline gesteld op de verkoop van bepaalde spelers, waarbij FC Twente bij het niet halen van die deadline een boete moest betalen. De licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft inmiddels een boete uitgedeeld aan FC Twente en heeft de proflicentie van de club voorwaardelijk ingetrokken. Zowel Munsterman als Van der Laan is inmiddels vertrokken bij FC Twente.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner