18.12.2015 22:26

Paris Saint-Germain staat voor Ligue 1-record

Als Paris Saint-Germain aankomende zaterdag de competitiewedstrijd tegen SM Caen winnend afsluit, heeft de regerend landskampioen een competitierecord te pakken. Nog nooit stond een Franse ploeg op het hoogste niveau met zoveel punten in de winterstop.

De club uit de hoofdstad staat momenteel op 48 punten, terwijl Olympique Lyon het in het seizoen 2006/2007 heerste voor de winterstop en in de eerste negentien wedstrijden vijftig punten pakte. Paris Saint-Germain kan bij winst op SM Caen op 51 punten komen en daarmee dus het record van de concurrent afpakken.

De Fransen zijn momenteel bezig aan een ontzettend sterk seizoen en hebben een voorsprong van zeventien punten op de nummers twee en drie opgebouwd. Daarnaast is het doelsaldo van Paris Saint-Germain maar liefst vier keer zo hoog als de nummer twee op die ranglijst. De ploeg van Zlatan Ibrahimović staat 36 doelpunten in de plus, terwijl OGC Nice niet eens in de buurt komt met een positief doelsaldo van negen. 

Paris Saint-Germain is de laatste drie seizoenen al de beste van Frankrijk, daarvoor lukte het de ploeg in het seizoen 1993/1994 om de titel te pakken. Olympique Lyon werd van 2002 tot en met 2008 zeven keer achter elkaar landskampioen, wat ook een record is in de Ligue 1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner