19.12.2015 16:22

Cocu waakt voor PEC: "We moeten oppassen"

PSV ontvangt zaterdagavond in eigen huis PEC Zwolle. Phillip Cocu, trainer van de Eindhovenaren, wil er alles aan doen om 2015 af te sluiten met een overwinning.

"Het is belangrijk dat we het jaar goed afsluiten", begon hij tegenover PSV TV. "Met een goed gevoel de winterstop ingaan kan alleen als je de laatste wedstrijd wint. Mochten we wedstrijd tegen PEC winnen, dan kunnen we redelijk tevreden zijn over de eerste helft van dit seizoen. Dan moeten we ons weer op gaan laden om vanaf januari een goede serie neer te zetten en mee te blijven doen."

"Ik verwacht dat Zwolle het veld klein gaat maken en compact gaat spelen", zo analyseerde de oefenmeester de Zwollenaren. "Ze missen een aantal spelers, waardoor ze iets anders zijn gaan spelen. Dat is wel logisch, maar daar schuilt wel het gevaar. Ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeling, dat hebben ze al een aantal wedstrijden laten zien. Zij zullen ons het spel laten maken, dus is een goede concentratie noodzakelijk en ook de restverdediging moeten we bewaken. We moeten niet verrast worden door een counter."

"Dat is voor iedere ploeg lastig. We doen het zelf ook wel in Europese wedstrijden om de ruimtes klein te maken. Daardoor heen zien te voetballen is niet altijd eenvoudig. Het gevaar is dat je overmoedig wordt en met te veel mensen voor de bal gaat lopen. De tegenstander kan dan profiteren van de ruimtes die vallen. Die wapens heeft Zwolle zeker in huis, dus daar zullen we voor op moeten passen. Als wij een goede dag hebben, dan moeten we in staat zijn om kansen te creëren tegen een compact spelende ploeg", besloot Cocu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner