19.12.2015 19:03

Isimat-Mirin voor Bruma, Lestienne terug

Maxime Lestienne (l.), dit seizoen gehuurd van Al-Arabi, viert zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. Het is de belangrijke 1-1 tegen Feyenoord. (30-08-2015)
Maxime Lestienne (l.), dit seizoen gehuurd van Al-Arabi, viert zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. Het is de belangrijke 1-1 tegen Feyenoord. (30-08-2015)

Nicolas Isimat-Mirin is bij PSV de vervanger van de geblesseerde Jeffrey Bruma voor het thuisduel met PEC Zwolle. Verder is een opvallende verschijning Maxime Lestienne, die na lange afwezigheid terugkeert in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. Bij PEC Zwolle start de Braziliaan Gustavo Hebling in de basis.

Bruma liep in de midweekse bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo een blessure op, waardoor hij niet kan spelen tegen PEC Zwolle. Isimat-Mirin is, zoals verwacht, zijn vervanger. De andere tien namen zijn eveneens de verwachte namen. Het middenveld bestaat wederom uit Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Davy Pröpper, terwijl Jürgen Locadia en Gastón Pereiro de flanken bezetten.

Verder zien we voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou op 30 september Lestienne terug op het wedstrijdformulier. De Belg, die toen twee keer scoorde, had een aantal maanden vrijaf wegens zeer trieste familieomstandigheden. Tegen PEC Zwolle keert Lestienne terug op de bank.

De Zwollenaren worden al het seizoenlang geteisterd door blessures en zullen blij zijn dat na deze wedstrijd de winterstop aanbreekt. Desalniettemin staan er wederom elf spelers op het veld bij de ploeg van Ron Jans. Hierbij zien we één wisseling ten opzichte van de wedstrijd tegen AZ vorige week (2-1). Thomas Lam pakte toen zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat hem een schorsing opleverde. Gustavo Hebling neemt zijn plek als controleur op het middenveld over. De tien anderen zijn hetzelfde als vorige week.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner