19.12.2015 22:37

Bosz schiet Heracles uit vrije trap naar zege

Gino Bosz (m.) kan zijn geluk niet op. Hij heeft Heracles Almelo vlak voor tijd naar een 2-1 winst geschoten tegen FC Groningen. Onder andere Joey Pelupessy (l.) en Menno Heerkes (r.) vieren de winst mee met de doelpuntenmaker. (19-12-2015)

In een wedstrijd die qua niveau niet de beste van het jaar was, pakte Heracles op zaterdagavond de vierde plek in de Eredivisie terug. In eigen huis won de ploeg met 2-1 van concurrent FC Groningen.

In Almelo stond plek vier in de Eredivisie op het spel. Maar zowel Heracles als FC Groningen leken er in de eerste helft lange tijd vrede mee te hebben als Vitesse op die plek zou blijven staan. Er ging bij beide ploegen te veel fout om er echt een wedstrijd van te maken. Eén van die fouten zorgde uiteindelijk ook voor de eerste treffer. Ruim vijf minuten voor rust bezorgde Dario Vujičević de bal zomaar in de voeten van Bryan Linssen. De oud-speler van Heracles pakte dit cadeautje gretig uit en verschalkte met een laag schot doelman Bram Castro.

Twee minuten later maakte Paul Gladon er weer een evenwichtige wedstrijd van. Brahim Darri snelde behendig over de as van het veld en bezorgde de bal op rechts bij de goed vrijlopende Oussama Tannane. Met een lage voorzet naar de andere kant van de zestien bereikte Tannane de vrijstaande Gladon, waarna de spits de 1-1 binnen kon tikken.

Na de rust zakte het niveau weer weg naar het niveau van het begin van de eerste helft. Beide ploegen warden weer ouderwets slordig. Ondanks dat er veel ruimte op het veld lag, wisten ze allebei amper echt gevaarlijk te worden. De spaarzame momenten dat er wel iets gebeurde, vielen te noteren aan de kant van Heracles. Tannane strooide af en toe met mooie pasjes, maar zijn teamgenoten wisten deze niet op waarde te schatten.

Aan het begin van de blessuretijd kreeg Heracles nog een vrije trap, net buiten de zestien. Waar de meeste mensen aan Mark-Jan Fledderus dachten voor deze kans, pakte Gino Bosz de bal op. De basisdebutant krulde hem vervolgens prachtig met rechts om de muur en achter doelman Sergio Padt. Deze vrije trap was goed voor de beslissende 2-1  en daarmee de vierde plek op de ranglijst bij het ingaan van de winterstop.

Door: Dennis Korpel