20.12.2015 14:19

SC Cambuur boekt tweede zege op rij

SC Cambuur heeft voor de tweede keer op rij een overwinning geboekt. De Leeuwarders waren in Rotterdam met 4-1 te sterk voor Excelsior. Bartholomew Ogbeche was met twee treffers weer van groot belang voor SC Cambuur.

De eerste helft van Excelsior - SC Cambuur was weinig enerverend. Het tempo lag te laag, terwijl beide ploegen in balbezit veel te slordig opereerden. De thuisploeg wist tijdens de eerste 45 minuten geen enkele kans te creëren. SC Cambuur had een licht overwicht en vergat na een klein kwartier de score te openen. Op aangeven van Vytautas Andriuškevičius mikte Bartholomew Ogbeche naast.

Ondanks het matige spel van beide ploegen werd er tóch gescoord tijdens het eerste bedrijf. Ogbeche werd ontzettend veel tijd en ruimte geboden door de defensie van Excelsior. De Nigeriaanse aanvaller kreeg daardoor de mogelijkheid om een schot te lossen. De poging van Ogbeche ging via de paal in het doel: 0-1.

Waar Excelsior in de eerste helft geen enkele kans wist te creëren, daar was dat tijdens het tweede bedrijf totaal anders. De Kralingers kregen via Sander Fischer en Tom van Weert een grote mogelijkheid, maar Fischer zag zijn poging gered worden door doelman Leonard Nienhuis, terwijl Van Weert de lat raakte. Even later had Fischer wederom kunnen scoren, maar zijn kopbal ging een metertje over het doel.

Excelsior bleef de aanval zoeken en kreeg na een misverstand achterin bij SC Cambuur wederom een grote kans. Van Weert leek te profiteren, maar schoot voorlangs. De Kralingers maakten de meeste aanspraak om een doelpunt te maken in de tweede helft, maar een grote fout van Fischer werd in de 71e minuut afgestraft door Ogbeche. De verdediger van Excelsior greep half in, waardoor Ogbeche een niet te missen kans kreeg: 0-2.

In de slotfase scoorden Jack Byrne en Jamiro Monteiro nog, waardoor SC Cambuur met een 4-0 huiswaarts leek te keren. Excelsior mocht echter ver in de blessuretijd nog wat terugdoen na een fout van Andriuškevičius. Invaller Kevin Vermeulen wist daarvan te profiteren en scoorde de 1-4. SC Cambuur heeft na de overwinning op Excelsior dertien punten. De Rotterdammers blijven vanzelfsprekend steken op zeventien punten. Excelsior speelt na de winterstop in Doetinchem tegen hekkensluiter De Graafschap, terwijl SC Cambuur na de winterstop bezoek krijgt van Vitesse.

Door: Jurre Hermans