20.12.2015 16:26

Dries Wuytens helpt Willem II voorbij Roda

Willem II heeft de bekernederlaag op bezoek bij Feyenoord zondagmiddag knap weggespoeld met een zege op Roda JC. Dries Wuytens (twee goals) en Nick van der Velden zorgden ervoor dat de eerste seizoenshelft met een 3-2 zege werd afgesloten.

Roda JC nam in het Koning Willem II-stadion al snel de leiding toen Tomi Jurić een strafschop, die hij zelf had weten te versieren na een overtreding van Frank van der Struijk, hard binnenschoot in de linkerhoek (0-1). Vervolgens besloten de bezoekers zich tot verdedigen te beperken, waardoor Willem II gevaarlijker en gevaarlijker werd. Na 23 minuten kreeg de thuisploeg een hoekschop, die na een paar tussenkomsten voor de voeten kwam van Dries Wuytens, die wel raad wist met het buitenkansje en uit de draai in de rechterhoek schoot (1-1).

Niet veel later kreeg Willem II wederom een corner en ook ditmaal bleek Roda geen antwoord te hebben op het wapen van de Tilburgers. Stijn Wuytens krulde de bal goed voor het doel, waarna zijn broer Dries Wuytens, nota bene centrumverdediger, zijn tweede van de middag en de 2-1 voor de thuisploeg binnenkopte. Enkele minuten na de rust deed Nick van der Velden er nog een schepje bovenop door een pass van Erik Falkenburg met een prachtig stiftje te promoveren tot doelpunt (3-1).

Toch gaf Roda zich niet gewonnen en naarmate de slotfase in zicht kwam, nam de ploeg meer het initiatief. Dit leverde een paar standaardsituaties in de buurt van het doel van Lamprou op en uit één van deze momenten was het Rostyn Griffiths die van dichtbij de 3-2 binnenkopte. Dit zorgde voor een spannende slotfase, waarin Roda probeerde wat het kon, maar er niet meer in slaagde de gelijkmaker te scoren. Ook Willem II scoorde ondanks enkele grote countermogelijkheden niet meer en daardoor bleef het bij 3-2.

Door de overwinning stijgt Willem II enkele plekken op de ranglijst en vindt het zichzelf nu terug op de dertiende stek. Roda JC sluit de eerste seizoenshelft nog net boven de degradatiestreep af en staat op de vijftiende plaats.

Door: Joey Knobben