21.12.2015 09:36

"Beter geweest om Kuyt niet op te stellen"

Dirk Kuyt (r.) werpt zich op de feestvierende Feyenoorders, nadat Tonny Vilhena (l.) de 0-1 heeft gescoord tegen NEC. (20-12-2015)
Dirk Kuyt (r.) werpt zich op de feestvierende Feyenoorders, nadat Tonny Vilhena (l.) de 0-1 heeft gescoord tegen NEC. (20-12-2015)

Dirk Kuyt speelde niet zijn meest sterke wedstrijd van het seizoen, zo vindt Willem van Hanegem. Het clubicoon vindt eigenlijk dat de aanvoerder van Feyenoord misschien wel op de bank had moeten zitten.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad laat hij weten dat hij ziet dat Kuyt vermoeid is. "Het was gisteren misschien zelfs beter geweest om Kuyt een keer helemaal niet op te stellen", aldus Van Hanegem die snel de link legt naar het KNVB beker-duel met Willem II (2-1 winst na verlenging). "Kuyt is de laatste tijd niet in goeden doen, dat kan iedereen zien. Vreemd is dat niet, als je kijkt hoeveel werk hij deze competitie al heeft verzet."

Toch ziet hij dat de spelers veel respect hebben voor de status van de aanvaller. "Ook als hij niet goed speelt, krijgt hij toch veel ballen aangespeeld. Dat is dan toch het respect dat de spelers voor hem hebben", zo schrijft Van Hanegem op. Met een Kuyt uit vorm verloor Feyenoord met 3-1 van NEC Nijmegen. Toch denkt De Kromme dat Feyenoord nog kans maakt op een titel. "Dat is de mazzel dat andere ploegen ook steken laten vallen. Had je zoals in Frankrijk een club als Paris Saint-Germain, dan was het al voorbij geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner