21.12.2015 10:00

El Ahmadi schuldbewust: "Achteraf is het dom"

Karim El Ahmadi heeft zijn spijt betuigd na zijn domme gele kaart tegen NEC Nijmegen. Door die gele kaart mist de Feyenoorder het topduel met PSV.

Het was al in de 93ste minuut toen Feyenoord al met 3-1 achterstond tegen NEC. De Nijmegenaren hadden het duel zo goed als gewonnen, alleen El Ahmadi toonde zijn frustratie door aan de zijlijn een overtreding te maken. Het leverde de middenvelder zijn vijfde gele kaart van dit seizoen op en dus een schorsing.

Daardoor mist El Ahmadi na de winterstop het belangrijke duel met PSV. "Ik laat het team in de steek", aldus de Marokkaanse international tegen De Telegraaf. El Ahmadi gaat dan ook door het stof. "Dat besef ik goed. Ik had me moeten inhouden aan de zijlijn, maar ik kan er niet tegen als iemand met zijn voet op de bal gaat staan."

Zijn trainer Giovanni van Bronckhorst is ook allesbehalve tevreden over de actie van zijn middenvelder. "De wedstrijd is gespeeld in de blessuretijd. Je weet dat je bij een gele kaart geschorst bent. Daar moet je als speler veel slimmer in zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner