21.12.2015 12:14

Utrecht verlengt met 'echte Utrecht-speler'

FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber (l.) gaat het duel aan met de razendsnelle Anthony Limbombe (r.) van NEC Nijmegen. (22-11-2015)
FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber (l.) gaat het duel aan met de razendsnelle Anthony Limbombe (r.) van NEC Nijmegen. (22-11-2015)

FC Utrecht heeft maandagochtend bekend gemaakt het het contract van Sean Klaiber heeft opengebroken en verlengd. De verdediger staat nu tot en met medio 2019 vast.

Trainer Eric ten Hag is tevreden met het contractnieuws. Hij is erg tevreden over Klaiber. "Sean is een typische FC Utrecht-speler", aldus de trainer op de website van Utrecht. "Hij is strijdlustig, heeft een gezonde drang naar voren en is iemand met wie de supporters zich, mede dankzij die eigenschappen, kunnen identificeren."

Daarnaast komt Klaiber ook nog eens uit de eigen jeugd. "Sean heeft bovendien de jeugdopleiding doorlopen en zich vervolgens bij Jong FC Utrecht en FC Dordrecht verder ontwikkeld tot de speler die hij nu is: een talentvolle, dynamische flankspeler", aldus Ten Hag. "Iemand in wie wij veel vertrouwen hebben. Wij zijn blij met Sean en Sean is blij met ons. Daarvan is deze contractverlenging het voor beide partijen logische en prettige gevolg."

Klaiber speelde dit seizoen zeventien Eredivisie-duels, waarvan zestien keer de volle negentig minuten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner