21.12.2015 12:24

Cillessen wil sneller schakelen naar Plan B

Jasper Cillessen vindt dat Ajax een 'plan B' nodig heeft voor wanneer het even wat minder gaat. De doelman zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen De Graafschap. De doelman wijst terug naar het WK in 2014.

Oranje speelde toen in principe 5-3-2, maar bij een achterstand of als er iets geforceerd moest worden ging het over naar 4-3-3. "Louis van Gaal had het toen altijd over plan A en plan B", zegt Cillessen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die tweede variant werkte toen, met een type als Leroy Fer erbij."

Ajax had het zondagmiddag tegen De Graafschap moeilijk. Lange tijd stond het 1-1, maar toen Ajax enthousiaster en opportunistischer ging spelen was het Riechedly Bazoer die de 2-1 op de slof nam. Cillessen denkt dat zijn ploeg sneller moest overschakelen van tactiek. "Dat moment moeten we in elk geval vaker en ook sneller herkennen", aldus de Oranje doelman die niet naar de trainers wil wijzen. "Wij krijgen handvaten aangereikt door de technische staf, maar het moet ook uit jezelf komen. De trainer staat niet langs de lijn met een jachtgeweer om je neer te schieten als we anders spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner