21.12.2015 15:16

Jurjus blijft geloof houden in handhaving

Hidde Jurjus (r.) krijgt een knuffel van Jasper Cillessen (l.) na afloop van het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)
Hidde Jurjus (r.) krijgt een knuffel van Jasper Cillessen (l.) na afloop van het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)

De Graafschap-doelman Hidde Jurjus heeft handhaving in de Eredivisie nog niet opgegeven. De Graafschap staat momenteel op vijf punten, maar liet afgelopen weekend tegen Ajax (2-1 nederlaag) zien aardig te kunnen voetballen.

De sluitpost kan tevreden zijn over zijn eigen seizoen. "Ik speel een goed seizoen en draai ook lekker mee. In het begin van dit jaar moest ik nog wennen aan het niveau, maar dit bevalt me wel", aldus Jurjus, die het gevoel had dat De Graafschap minimaal een punt had kunnen pakken tegen Ajax. "We hebben kunnen zien dat we het ze goed lastig konden maken en uiteindelijk zat er meer in dan we eruit hebben gehaald."

De Graafschap zal tijdens de tweede seizoenshelft punten moeten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. "We moeten niet vergeten waar we vandaan komen", vervolgt Jurjus tegenover Omroep Gelderland. "We zijn met een knappe teamprestatie gepromoveerd, maar we hebben veel jongens met weinig ervaring. Het was een verrassing dat we promoveerden, maar we kunnen er natuurlijk ook met een knappe teamprestatie inblijven. Laat anderen ons maar wegcijferen, dan komen we wel terug."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner