22.12.2015 14:59

Andersen: "Ik heb een grote stap gemaakt"

Lucas Andersen (l.) probeert behendig langs Rick Karsdorp te komen, maar de rechtsback van Feyenoord is messcherp in het bekerduel. (17-12-2015)
Lucas Andersen (l.) probeert behendig langs Rick Karsdorp te komen, maar de rechtsback van Feyenoord is messcherp in het bekerduel. (17-12-2015)

Lucas Andersen groeit in Tilburg. De huurling van Ajax voetbalt steeds beter bij Willem II en de aanvaller voelt zelf ook dat zijn vertrouwen steeds groter wordt.

In gesprek met Omroep Brabant denkt dat Andersen een goede keuze heeft gemaakt door naar Willem II te gaan. "Hier heb ik leren mijn mentaliteit te verbeteren. Je moet gewoon elke dag heel hard werken", aldus Andersen die vorig seizoen bij Ajax met weinig vertrouwen rondliep. "Ik vond het soms wel lastig. Als het niet loopt zoals je wil dan duw je zelf alleen maar omlaag. Dan zijn sommige periode wel erg moeilijk. Het is dan lastig om opnieuw zelfvertrouwen op te bouwen."

In Tilburg leert hij de harde wetten van het degradatievoetbal. "Ik moet veel meer aan mezelf denken in plaats van aan iedereen willen denken", aldus Andersen die nu wel met zelfvertrouwen voetbalt. "Ik wil graag dat ik nog beslissender word in de wedstrijden en ik krijg daarom dan ook een vrije rol. Ik heb daar een hele grote stap in gemaakt."

Andersen speelde dit seizoen dertien competitieduels en was daarin vier keer trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner