23.12.2015 15:02

De Wolf lovend over mandekker Botteghin

Eric Botteghin zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax. (08-11-2015)
Eric Botteghin zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax. (08-11-2015)

Feyenoord-icoon John de Wolf heeft zich lovend uitgelaten over Feyenoord-verdediger Eric Botteghin. De Wolf was afgelopen zomer blij toen Feyenoord de komst van de Braziliaan aankondigde.

"Ik werd er vrolijk van toen ik hoorde dat Feyenoord hem had gekocht", vertelt De Wolf in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Eric is een pure verdediger, die liggen in Nederland niet voor het oprapen. Bijna al zijn persoonlijke duels wint hij. Met name in de lucht is hij ijzersterk. Centrale verdedigers hebben dat nodig. Net als die over-mijn-lijk-mentaliteit. Met zijn Zuid-Amerikaanse karakter heeft Botteghin dat."

"Hij kan elke week weer het beste uit zichzelf halen", vervolgt de huidige trainer van topklasser GVVV zijn verhaal. "Dat klinkt makkelijk, maar dat is niet zo. Dat is echt een kwaliteit", aldus De Wolf, die de mentaliteit van Botteghin vergelijkt met die van Dirk Kuyt. "Net als Dirk Kuyt sleurt Botteghin zijn medespelers daarin mee. Ik ben blij dat hij er eindelijk is. Achterin is hij het slot op de deur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner